14 november 2019

Böcker på hög

Idag är det visst nationella läsdagen vilket min åttaåriga son upplyste mig om. Här läser vi varje dag, alla utom mannen i huset som lägger huvudet på kudden och somnar, typ :-)

Och det passar extra bra att R igår läste ut sin första egna kapitelbok! Han har läst egna böcker tidigare, men detta var liksom en bok där varje kapitel var flera sidor och det var visst hela 15 kapitel! Han har läst boken själv om kvällarna,  e f t e r  att J eller jag läst för honom, i andra böcker givetvis!


För J och jag kan ju inte läsa samma bok, vi läser ungefär varannan kväll (när det passar). Så det gäller för R att hålla ordning på alla karaktärer och historier :-)

Själv har jag ofta också flera böcker på gång samtidigt. Ofta en ljudbok, och minst en "vanlig" bok. För tillfället har jag också en stor hög olästa böcker som ligger och väntar på mig!

Gillar du att läsa?

7 kommentarer:

Mina sa...

Hade helt missat att det var läsardagen. Då borde jag ha ägnat mig åt att läsa hela dagen i stället. Känner igen det där med att ha mängder med böcker liggande som väntar på att läsas ❤

Amanda Kanterfors sa...

Jag gör likadant jag har en ljudbok igång och sen en vanlig bok jag läser. Har även 1 annan ljudbok som jag bara lyssnar på när jag ska sova :)

Madde sa...

Är periodare då det kommer till läsning. Det går upp och ner. Just nu ner :-) Grymt gjort av sonen att läsa en kapitelbok.

Therese sa...

Jag är en periodare, då jag läser mycket i mitt yrke så är det inte samma avkoppling som det brukat vara... Men på helger, semester och lov läser jag alltid, och ofta en stund innan jag somnar. Dock blir det mer och mer tidningar/magasin än böcker. Läste dock tatueraren i Auschwitz i början av veckan som jag rekommenderar, och ska ta mig an 1794 i helgen :-D KRAM!

Sofie sa...

Jag själv tycker inte om att läsa så mycket men jag gör de för att sonen ska få intresset. Han är för liten för att läsa själv nu men senare 🙂

Liw sa...

Så kul att läsa böcker för barnen. Själv uppskattade jag nog läsningen av Harry Potter lika mycket eller mer än barnen själva. :) ...Det jobbiga är bara att jag har en tendens att somna när jag ligger läser. Så de får se till och väcka mig lite då och då när det spårar ur eller blir tyst. :D

Lena sa...

Älskar att läsa! Jag läste min första lilla barnbok när jag var 5 och sedan har det rullat på.