03 maj 2014

Brunch & sorbet

Det sköna livet på Solsidan har fortsatt idag.Vi bestämde oss för att åka till Glassbåten när J varit på tippen två gånger med mer skräp. R tyckte att det var jättekonstigt att vi skulle ta bilen dit - man åker ju båt dit!! Och han har helt rätt - vi har faktiskt aldrig tagit bilen till Glassbåten.

Men först käkade vi en smarrig brunch på Fridolfs. Prisvärt. 140:- för både kallt och varmt, sill, lax, äggröra, korvar, pasta pizzabitar, pannkakor och så kladdkaka och godis. Yummie! Det var så gott så vi vuxna inte orkade med något på Glassbåten.


Idag var en sådan dag då det var en prövning att vara mjölkproteinallergisk. På buffén fanns det inte mycket utan mjölkprotein. Och det är lätt att förstå att det inte känns rättvist att lillebror kan käka hur många pannkakor han vill. L är förvånande stark och visar ingen större besvikelse. Men jag tycker att det är jobbigt och blev väldigt positivt inställd till personalen som fixade en kaka utan mjölkprotein från ett café på andra våningen.


Från början när läkaren föreslog att vi skulle testa mjölkfri kost, tyckte jag att det inte alls kändes relevant. Men medan tiden gått har det känts mer och mer troligt att det faktiskt är just mjölkproteinallergi som L lider av. Hon har inte haft några problem med magen alls sedan vi startade med mjölkfri kost (bortsett från ett litet missöde). I söndags var första gången som L klagade på ont i magen och illamående sedan januari. Tyvärr har hon klagat varje dag sedan dess. Nu väntar vi liksom bara på vad som ska hända.

Inga kommentarer: