Pepparkakscheesecake
4 dl vispgrädde
4 ägg
2 dl socker
400g philadelfia
Finrivet skal av 1,5 apelsin
150 g pepparkakor
Vispa grädden fast.
Vispa äggulorna med socker ljust och fluffigt.
Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin.
Vispa äggvitorna hårt.
Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i
blandningen.
Klä insidan av en form med plastfolie och häll smeten i
formen. Mosa pepparkakorna till smulor och fördela över formen men spara lite
till garnering.
Eller häll smulorna i botten på en pajform och häll smeten
ovanpå.
Frys minst 4 timmar. Ta ut ca 15 min före servering.
Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.
4 kommentarer:
Åh ser supergott ut!
Jag har aldrig gjort med apelsin men det måste nog provas även om jag inte kan äta något längre med ogräddat/ugnsbakat ägg i. Halva grejen är ju att göra den och se andra tycka om...
Ha en fin måndag!
Kram
Yum yum yum. Måste göra den här. kram kram Linda
Mums så gott - tack för receptet! :-) Kram
Jag hade också valt cheesecaken ;) Min sambo är inte så mkt för kakor o liknande, så det blir desto mer över till mig :D På gott och ont...
Skicka en kommentar