Apelsinsalladen hittade jag när vi skulle ha tema Guinea på vår Världsmiddag, det är ett nordafrikanskt recept från Allt om mat. Päronsalladen är kollegan J:s. Bortsett från gurkan som jag själv lagt till :-)
Afrikansk
apelsinsallad
10 pers
1l
mâchesallad
5
apelsiner
5 tomater
0,5 gul
lök
20
dadlar, torkade
Skölj salladen och ta bort stora
rottrådar. Lägg den i botten på ett salladsfat.
Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och skär dem och tomaterna i bitar. Lägg i salladen.
Skär löken i tunna ringar och strö dem och dadlarna över salladen.
Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och skär dem och tomaterna i bitar. Lägg i salladen.
Skär löken i tunna ringar och strö dem och dadlarna över salladen.
Päronsallad
Ruccolasallad
Päron
Fetaost i
vitlöksolja
Salta cashewnötter
Ev gurka
Skölj sallad & skala päronen. Skär päron & gurka i småbitar. Blanda allt, inklusive lite av oljan från fetaosten. Voila!
Idag blir det dock dåligt med sallad hos oss :-) Idag satsar vi på våfflor! Och sedan åker vi på kalas!
Idag blir det dock dåligt med sallad hos oss :-) Idag satsar vi på våfflor! Och sedan åker vi på kalas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar